Maldų išklausymas – 2018.01.09

Jėzus sako:
Jei pasiliksite manyje
Ir mano žodžiai pasiliks jumyse, –
Jūs prašysite, ko tik norėsite,
Ir bus jums suteikta.
Jono 15, 7

Naujajame Testamente gausu pažadų, teigiančių, jog Dievas išklauso mūsų maldas. Dažniausiai jie susiję su tam tikromis sąlygomis: … ką jūs tikite. Arba: tau nutinka taip, kaip tu tiki. Maldų išklausymas ir tikėjimas yra neatskiriamai susiję.
Turėtume visas Biblijos vietas bei visus Jėzaus pasisakymus apie maldų išklausymą sudėti ir pamatyti kartu tam, kad neliktume nusivylę. Kaip dažnai kažkas sako: Kiek daug ir pro ašaras meldžiau aš Dievą, kaip stipriai aš tikėjau, ir vis dėlto JIS mano maldos neišklausė.
Arba kitokiu būdu: Jeigu tiki, kad Dievas tave išgydys, praktiškai esi pasveikęs. Jeigu tiki, kad Dievas suteiks tau pinigų, sėkmės bei gerbūvį, tu tai užtikrintai gausi. Ir remiamasi gerais pavyzdžiais. Bet nesėkmės jausmas vis dėlto išlieka; – aš nepakankamai tikėjau.
Nėra taip lengva. Viena vertus, mes negalime pasikliauti vien tikėjimu. Galime kiek norime stengtis; bet visada tai bus tik savęs įtikinėjimas, kol per visus ženklus bei vidinį balsą mes save įtikinsim.
Antra vertus, tikėjimas yra Šventosios Dvasios dovana. Tik JI gali mumyse įkvėpti tikėjimą, kuris mums reikalingas, kad maldos būtų išklausytos, nes Dvasia yra viena su Dievu.
Trečia: daugelis priešpastato save Dievui ir savo maldomis nori kažką iškvosti arba išsikovoti. Tarsi Dievas būtų šykštus ir mes turėtume JĮ erzinti, kad JIS pajudėtų mūsų pageidajama kryptimi. Tikras vaikų darželis.
Jėzus sako: turime būti viena su Juo, ir Jo žodžiai turi pasilikti mumyse. Tada išvysime stebuklą.
Išlik tvirtame santykyje su Viešpačiu, kad JIS galėtų su tavimi kalbėtis. Tuomet žinosi, kokia yra Dievo valia ir galėsi jos melsti (Šventoji Dvasia įkvėps šį tikėjimą tavyje).
Turi įvykti JO valia, o ne mūsų!!
Daugelis iš Jėzaus nori tik tam tikrų dalykų, bet ne JO paties. Bet JIS tai ignoruoja. JIS laukia, kol mes labiau suaugsime tikėjime.

Dėkoju, Jėzau. Tavyje esu saugus, ir randu ramybę. Kuomet Tu kalbiesi su manimi, galiu Tavęs prašyti, Tau dėkoti, turėti tikėjimą bei išvysti Tavo stebuklus. Tu puikus Dievas!!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.