Nepasitikėk savo paties įsivaizdavimu – 2018.03.07

VIEŠPATS yra mano Ganytojas, –
man nieko netrūksta.
Žaliose pievose mane paguldo,
prie ramių tvenkinių gano.
Psalmė 23, 1–2

Yra žmonių, kurie dirba per daug ir persitempia dėl streso. Ir yra žmonių, kurie gyvena kitų sąskaita ir nieko neveikia.
Jėzus nori, kad rastume pusiausvyrą. JIS nenori, kad nuolat patirtume tik stresą arba tik ramybę – mums tai nesveika.
Jėzus pats buvo dailidė ir dirbo pagal šią profesiją, kol buvo pašauktas Dievo. Paulius audė palapines ir netapo našta bendruomenei, bet pats pasirūpino pragyvenimui. Jis sakė, kad kas nedirba, tas neturėtų valgyti. Jam rūpėjo, kad šeimoje visi vienas kitu rūpintųsi ir kitiems netektų nerimauti.
Dievas nori, kad dirbtume! O jei JIS to nori, JIS duos ir darbą, jei tik iš visos širdies to prašysime – kai kurie nuolat turi pasiteisinimų, kodėl negali dirbti. Dievas niekada nekalba apie išėjimą į pensiją, o nori, kad mes judėtume iki kol pasensime…
JIS davė mums sekmadienį, kad galėtume pailsėti. Negerai paversti sekmadienį streso kupina diena ir sukrauti į jį visas įmanomas veiklas, o tada pirmadienį ilsėtis darbe. Negerai, jei savarankiškai dirbantys žmonės taip rūpinasi, kad net ir sekmadienį turi atlikti paliktus darbus. Ne, sekmadienis priklauso Dievui ir mes turėtume su Juo planuoti, kaip praleisime sekmadienį.
Mūsų gerasis ganytojas taip pat nori mums suteikti poilsio valandėlių darbo dienomis. Mes ne mašinos, kurios veikia 24 valandas per parą. JIS duoda mums tylą ryte, kad galėtume kartu su Juo prisipildyti. JIS duoda vidurdienį, kad galėtume pailsėti ir vėl pažvelgti į Jį. Ir JIS leidžia ateiti vakarui, nes Jis nori su mumis  pasikalbėti. JIS laiko mums poilsio vietą prie vandens, tik kai kurie pro ją prabėga.
Prašau, mano širdie, nurimk! Pasimokink nutilti! Leisk sau pasilepinti Juo, Geruoju Ganytoju! Tuomet JIS padės mums dirbti, kad viskas vyktų daug greičiau ir sklandžiai. Pasitikrink savo poilsį – kartais jis kupinas daugiau streso nei darbas.
Dievas nori tave sustiprinti tyloje ir visuomet iš naujo perorientuoti į tikslą. JAM reikia energingų žmonių, kurie eina Jo keliu. JIS taip sutvarkė, kad mums reikia pertraukų, poilsio ir tylos, nes mums iš tiesų reikia Jo.
Jei šiuo metu patiri daug daug streso ir kovoji, Jo pažadas yra toks: JIS nuves tave prie ramių vandenų.

Ačiū, Jėzau, Tu esi mano Gerasis Ganytojas! Tu rūpiniesi darbu ir ramybe. Net ir strese Tu randi man laiko, kai galiu kreiptis į Tave. Taip, Tu galvoji apie poilsio vietas mano gyvenimo žygyje! Padėk man praktikuoti tylą ir būti užpildytam Tavęs. Padėk man Tavimi labiau pasitikėti ir ne visada pačiam viskuo rūpintis. Tu esi Geras Viešpats!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.