Tikėjimas – 2018.02.26

Paguoskite mano tautą, ­ sako jūsų Dievas, ­ paguoskite ją!
Pasigirsta balsas: Skelbk!
Atsakau: O ką man skelbti?
Štai jūsų Dievas!
Iš Izaijo 40, 1. 6. 9

Dievo tautoje pilna didelių problemų. Todėl Dievas sako: Paguoskite, paguoskite mano tautą! O aš klausiu: Ką man pasakyti? JIS atsako: Aš esu čia.
Daugeliui tikėjimas yra toks Dievo suvokimas. Dažnai tai yra tik tikėjimo pagrindai, kuriais tikima, pvz.: kad Dievas yra Kūrėjas. Bet dažniausiai mano gyvenimui tai neturi jokio konkretaus veikimo. Tuomet reikėtų žvelgti pirmyn: Jei Dievas yra meilės Dievas, tuomet iš meilės bei meilėje JIS sukūrė ir mane. Jei tuo tikiu, tuomet tai daro man didelį poveikį!
JIS norėjo manęs, aš nesu atsitiktinumas! JIS nuostabiai sukūrė mane, pagal Savo įsivaizdavimą!Nepaisant to, kad mano gyvenimą JIS galėjo matyti nuo pradžios iki galo, JIS vistiek pasakė man Taip! Jei JIS yra mano Kūrėjas, sukūręs mane motinos įsčiose, tuomet JIS yra čia ir dabar! Kartu su manimi, šalia manęs, virš manęs ir netgi manyje! Taip, JIS yra konkrečiai čia! Ir tai nėra paprasčiausias įsitikinimas, kad Dievas yra visur, tai yra daug, daug daugiau: JIS, visagalis Dievas, visur, kur esu aš. Taip, Dievas yra čia!
Aš manau, jei mūsų tikėjimas iš abstraktaus išauga į konkretų, tuomet išsisprendžia daugelis problemų. JIS yra čia! Jam nėra neišsprendžiamų problemų! JIS veikia iš meilės mums. JIS yra gailestingas. JIS nenori teisti, o tik atleisti. JIS yra Tėvas, o ne teisėjas. Egzistuoja tiek daug temų, kuriose kalba eina apie konkretų tikėjimą. Teorijos ir mintys apie Dievą nėra blogai, bet Dievo mintys yra geriau.

Dėkoju, Jėzau, kad esi apčiuopiamas Dievas! Tu esi realus čia, mano vietoje! Tu padedi man konkrečiai, visuomet ir visur. Tu leidi man prašyti visko ir išgirsti mano maldą. Kaip nuostabu, kad Tavyje radau savo geriausią draugą!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.