Tiek daug nuomonių – 2020.10.29

‘Jeigu jie neklauso Mozės nei pranašų, tai nepatikės, jei kas ir iš numirusių prisikeltų.’
Evangelija pagal Luką 16, 31

Mes visi turime savo nuomonę ir ja visiškai neabejojame. Niekas negali mūsų perkalbėti, net ir mylintis Viešpats.
Yra vegetarų ir veganų, komunistų, socialistų, nacionalistų ir manančių, kad žemė plokščia. Yra evoliucionistų ir fundamentalistų, islamistų ir daugybė kitų -istų. Dabar dažnai kalbama apie kaukes ir įvairias už jų slypinčias sąmokslo teorijas; arba apie prezidentą, dėl kurio pešasi daugybė žmonių, o ir nemažai krikščionių tampa fanatiški.
Labai pavojinga, jei mes taip tvirtai giname savo tiesą, kad net Dievas negali pakeisti mūsų nuomonės. 16-ame Luko evangelijos skyriuje pasakojama apie turtingą žmogų, kuris neturi gailestingumo kitiems. Bet po mirties jis atsidūrė pragare ir suvokė, kad viskas, kuo tikėjo, buvo neteisinga. Taip, mūsų minčių ir darbųmTeisėjas tikrai egzistuoja! Šis žmogus paprašė, kad Lozorius nueitų pas jo brolius ir juos perspėtų. Bet Abraomas atsakė, kad broliai yra tokie pat užsispyrę, kaip ir jis, niekas neprivers jų persigalvoti. Net jei Lozorius prisikeltų iš numirusių, jie sakytų, kad jis tik apsimetė miręs arba yra dvynys.
Tais laikais fariziejai taip pat turėjo savitą nuomonę apie Mesiją, todėl negalėjo priimti Jėzaus. Jie buvo akli tiesai, nes per amžius aiškino Bibliją taip, kaip jiems atrodė teisinga. Bet Dievas buvo kitoks.
Skirtingos nuomonės apie tai, koks yra Dievas per visą Bažnyčios istoriją, remiasi dešimtimis Raštų. Tačiau Dievui šios nuomonės dažnai nerūpi ir Jam sunku į bažnyčias įnešti naujų ar kitokių dalykų. Niekada nespręskite, koks turėtų būti Dievas! JIS nesuprantamas, visagalis, visa apimantis. JIS yra didesnis už mūsų logiką ar protą.
Ir jei turite brolių, kurie su jumis dėl kažko nesutaria, paklausykite. Gal galite išmokti ko nors naujo! Bet niekada nebūkite fanatiškas ar visažinis, tarsi viską išmanytumėte. Būkite nuolankus, Dievui tai patinka daug labiau. Tiesa yra asmuo, o ne dogma ar doktrina.
Nustokime kovoti ir nuolankiai bei meiliai susirinkime po Jėzaus kryžiumi!
Palikite savo akistatą su Dievu ir leiskite jus nustebinti, koks Jis yra iš tikrųjų.

Jėzau, Tu esi Tiesa, Kelias ir Gyvenimas. Aš pasirinkau Tave, o ne mirusius ritualus. Ačiū, kad esi man toks kantrus, aš ne visada viską išart suprantu. Ačiū, kad galiu su Tavimi gyventi. Dėkoju už brolius ir seseris, net jei jie turi kitokią nuomonę. Ačiū tau už viską, Viešpatie!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.