Henochas, tikėjimo herojus – 2020.10.30

Tikėdamas Henochas buvo perkeltas, kad neregėtų mirties.
Laiškas hebrajams 11, 5

Henochas buvo vienas iš patriarchų, Adomo palikuonis, o jo sūnus buvo Metuzalė, vyriausias žmogus pasaulyje, jo proanūkas buvo Nojus, pastatęs arką. Henochas, palyginus su savo protėviais bei palikuonimis nebuvo labai senas, nes Dievas jį pasiėmė.
Yra tik trys žmonės, kurie buvo perkelti: Henochas, Elija ir Jėzus. Henochas bus nepaprasta asmenybė. Deja, pasakojama apie jį nedaug, tik tai, kad jis savuoju keliu ėjo kartu su Dievu. Bet ar tai nėra pakankama? Anuomet kaip ir šiandien buvo gausu gundymų ir kitų išeičių, – visada lengva Dievą „pamesti“ bei eiti savais keliais. Bet Henochas kelis šimtus metų buvo ištikimas Dievui.
Ar mes tą patį galime pasakyti apie save? Aš pats po atsivertimo dar daugelį metų keliavau savais keliais. Tai sukėlė man daug sielvarto ir skausmo, bet aš taip norėjau. Šiandien aš gerai žinau: Mieliau būčiau iškart ir visada klausęsis Dievo, keliavęs visada tik JO keliais, be kompromisų, be melo, be šalia esančių žmonių baimės!
Henochas savuoju keliu ėjo kartu su Dievu. JIS buvo tvirtas. Ištikimas. Tvirtai tikintis Dievu. Jis laikėsi savo maldos laiko, reguliariai skaitė Bibliją (tuomet, deja, jos dar nebuvo, kitaip jis tikrai būtų ją skaitęs!), buvo gailestingas, visai pagal Dievo paveikslą ….. Dievas jį taip pamėgo, kad pasiėmė Henochą pas save. Jam neteko pasenti, patirti senatvės negalavimų, nes sekundės dalimi buvo perkeltas pas Dievą. Ten jam viskas gerai, ten jis gali regėti savo Dievą akis į akį. Jis yra Dievo draugas, o Dievas yra jo draugas.
Jis yra tikėjimo pavyzdys, todėl Dievas pasirūpino, kad šitame skyriuje, laiško hebrajams 11, būtų skirtas dėmesys tikėjimo tėvams bei herojams.
O tu? Kur esi Tu? Ar esi JAM ištikimas, eini savuoju keliu kartu su JUO? Kaip dėl tavo kompromisų su pasauliu bei su melu? Verčiau jau eik savuoju keliu su Dievu, tuomet nebereikės nieko gailėtis, o tavo gyvenimas turės prasmę ir tikslą.

Dėkoju, Jėzau, už tai, kad Tu puikiai pažįsti kiekvieną iš mūsų. Net ir ramiuosius nuošalyje, kurių niekas nepastebi. Tau žinoma jų ištikimybė ir jų bekompromisiškumas nuodėmės atžvilgiu. Tu pasiimsi juos į Savo artumą. Dėkoju!!!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.