Mažatikiai  –  2020.10.31

Jėzus sako mokiniams:
Mažatikiai! Kam tariatės neturį duonos? Argi dar neįgijote išmonės?
Evangelija pagal Matą 16, 8f.

Jėzus žino visas nuodėmes, JO niekas nebešokiruoja. Bet tai, kas JĮ iš tikrųjų supykdo, yra mažas tikėjimas. Tai kažkas tokio, ko JIS nesupranta.
Tą dieną mokiniams, matyt, buvo daug reikalų, tarp jų vyko karštos diskusijos, o jų galvos buvo užimtos svarbiais dalykais. Ir tada atsitiko tai: jie užmiršo kasdieninius mažmožius, jie nepasirūpino duona. Štai sėdi jie valtyje, norėdami persikelti į kitą krantą, ir nebeturi nieko vakarienei. Sėdi jie visi urzgiančiais pilvais ir dejuoja. Jėzus jiems tarė: Žiūrėkite, saugokitės fariziejų ir kitų raugo! – mokiniai pamanė, kad JIS kalba apie pamirštą duoną. Vis dėlto JIS kalbėjo apie religijų, sektų bei kitų bažnyčių mokymus ir dogmas. JIS jiems priminė: Ar neprisimenate penkių duonos kepaliukų, pasotinusių penkis tūkstančius vyrų ir kiek pintinių surinkote likučių? Arba septynių duonos kepaliukų keturiems tūkstančiams? ir kiek krepšių surinkote likučių! O dabar, užmiršę duoną, manote, kad badausite? Ech jūs, mažatikiai!!
Jeigu Jėzus yra mūsų Viešpats, mūsų gyvasis Viešpats, tuomet mažatikystė yra draudžiama. Ar iš tikrųjų kas nors galvoja, kad Jėzus juo nepasirūpins? Ar iš tikrųjų tarp mūsų yra kas nors, kuris kada nors badavo? Yra tik baimė, kuri mus vėl ir vėl ištinka. Kai trūksta kokio menkniekio, jaučiamės nerimastingi. Kai šaldytuvas tuščias, o taip pat ir piniginė, atrodo, pasaulis slysta iš po kojų. Bet Jėzus iki šiol mus nuolat nešė per viską, ar jau tai užmiršai?
Prašau, užsirašyk visus stebuklus, kuriuos Jėzus tau yra padaręs, kai JIS buvo nuostabiai tave aprūpinęs, nors situacija išties atrodė niūri. Ir visada, kai tik užklups tave baimės, nuogąstavimai ir rūpesčiai, perskaityk iš naujo visus šiuos užrašytus dalykus. Iki šiol JIS visada labai gerai tavimi rūpindavosi!
O ant valgomojo stalo pasistatyk ženklą:
Paveskite Viešpačiui visus savo rūpesčius,
nes jis jumis rūpinasi
.

Dėkoju, Jėzau, kad Tu tiek kantrybės turi su manimi! Tikrai, nuolat jaučiu nerimą, kad galiu badauti, arba kad negalėsiu susimokėti nuomos, arba kad prarasiu darbą. Vis dėlto Tu esi šalia ir nuostabiai manimi pasirūpini! Viešpatie, aš nebenoriu daugiau rūpintis ir jaudintis. Tu esi mano Viešpats!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.